Vicces bizonyítványok 1790 Ft

Üdvözöljük ajándék webáruházunkban!

Ügyfélszolgálat: (30) 325-6562

Hétköznapokon: 09:00 - 15:00 között

solyombolt@solyombolt.hu

CIKKEK

Advent

Advent

Advent, a várakozás időszaka

Az advent egy különleges, négy hetes időszak, amely a keresztény liturgiában előkészíti az embereket a karácsonyra. Általában november végétől, december elejétől karácsonyig tart, az emberek szerte a világon ebben az időben készülnek lelkileg az ünnepre.

Az advent eredete az ókori Rómába nyúlik vissza, ahol a karácsonyi időszak előtt négy hetes böjt volt szokásban. Ez a böjt azonban idővel átalakult és a keresztény egyházban liturgikus időszakká vált. Az advent szó jelentése latin eredetű, "adventus" szóból származik, ami az "érkezés" vagy "eljövetel" jelentéssel bír. Az advent elsősorban Jézus Krisztus születésének ünnepét előzi meg, emlékeztetve az embereket a keresztény hit alapvető eseményére.

Az advent időszaka négyhetes ciklusból áll, és mindegyik vasárnap más-más gyertyát gyújtanak meg az adventi koszorún. A hagyományos koszorú négy gyertyát tartalmaz, 3 lilát és 1 rózsaszínt, amelyek közül az első, második és harmadik hetén egy-egy gyertyát gyújtanak meg, majd a negyedik héten mind a négyet egyszerre. Ezek a gyertyák jelképezik a reményt, a hitet, az örömöt és a békét, és minden héten más témával kapcsolatosak. 

Az adventi időszak az ünnepi készülődés jegyében zajlik, és számos hagyomány kíséri. Sok család adventi koszorút készít és minden héten együtt ünnepel, gyertyagyújtással és imádságokkal. Az adventi naptár is elterjedt hagyomány, ahol minden nap egy kis ablakot vagy tasakot nyitnak ki a gyerekek, és egy kis ajándékot vagy édességet találnak benne. Ez a naptár segít az izgatott várakozásban, és számontartja a napokat karácsonyig.

Az adventi időszak a vallási ünnepek mellett számos világi tevékenységet is magában foglal. Az emberek adventi vásárokon vásárolnak ajándékokat, dekorációkat és finom ételeket. Az üzletek és városok fényekkel és díszekkel díszítve ünnepi hangulatba borulnak, és sok helyen adventi rendezvényeket, koncerteket és karácsonyi vásárokat rendeznek.

Egyes országokban adventi énekeskönyvek segítségével készülnek az emberek, minden nap egy-egy karácsonyi dallal. Ez a hagyomány segít megteremteni az ünnepi hangulatot és összehozza a családokat, barátokat.

Az advent egy időszak a várakozás, a készülődés és összegzés jegyében. Mind a vallási, mind a világi szempontból fontos időszaknak számít, amely összeköti az embereket, és a karácsony ünnepét méltó módon kezdi meg. Az adventi hagyományok színesek és változatosak lehetnek, de mindannyian egy célt szolgálnak: felkészíteni a szívünket és otthonunkat az eljövendő ünnepre, ahol az öröm és a szeretet ünneplésére kerül sor.

Mi is készültünk karácsonyra, a következő kategóriában lehet karácsonyi motívumos termékeket vásárolni:

KARÁCSONYI AJÁNDÉKOK